Polacy za kierownicą <FILM>

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarcinKanarek
    Classic
    • 2010
    • 25

Polacy za kierownicą <FILM>

Box w benie to nie jest good idea, mozna latwo zrobic dziurke w tloku Na pomorzu masz tune up, w wlkp goodhope, to kompetentni fachowcy, tsi zeby zrobic program trza rozbierac kompa, u nas w compsporcie za program mi powiedzieli 1,8pln. Jest tu kilka tsi 1.8 po programie na gw. ale malo kto sie chwali tym.
  • r2r
    RS
    • 2008
    • 4721
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Polacy za kierownicą &lt;FILM&gt;

Poniżej zlepka z ciekawych sytuacji nagranych rejestratorem jazdy.

Myślałem że tylko na filmikach made in russia widać pokaz ewintnego debilizmu, ale okazuje się, że hardkor (a raczej brak wyobraźni,kultury i mózgu, buractwo i zlewactwo) to także jedenaste przykazanie polskiego kierowcy.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Od siebie dodam że z perepektywy tego kto jest autorem nagrania, żadna z podobnych sytuacji nigdy nie zdarzyła mi sie na drodze, ale teraz łatwiej mi zrozumieć jak nie kiedy słyszę że ktoś na poboczu dał sobie po pysku bo sytuacja na drodze była niebezpieczna, winny jeden i dwa zdania w tej kwestii.

Jak dla mnie 90% kwiatków z tego filmiku to absolutni kretyni, którym powinno sie za bezmózgowatość bezwarunkowo zabierać prawo jazdy i rąbać najwyższym mandatem bez litości :evil:
    Artur

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

Najbardziej rozbawił mnie brak reakcji policjanta, no i Lka wyprzedzająca na podwójnej... :shock:
      bkc+dsg

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mi się wydaję że na 70% zdarzeń można było z palcem w dupie wcześniej zareagować to raz
        po dwa mam wrażenie że autor/autorzy filmów podstawia się specjalnie
        a walenie po klaksonie w niektórych sytuacjach przez ponad 5s to lekka przesada nie adekwatna do sytuacji :lol:

Komentarz

• lu5asz
          RS
          • 2011
          • 2006
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Najlepsi sa wlaczajacy sie do ruchu znikad ,,kierowcy,, po czym po kilku sekundach skrecajacy w jakies male uliczki.Tak czy inaczej,zero zaufania do uczesnikow ruchu :diabelski_usmiech
          Kondziu

OCP

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Filmik nastraja optymistycznie tylko w kwestii zbliżenia z rosyjskimi kierowcami :diabelski_usmiech
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

Te wyjazdy z podporządkowanej ... Moja żona właśnie miała taką sytuację, baba jej wyjechała nie zatrzymując się na stopie. Co najgorsze skrzyżowanie zasłaniał płot betonowy, także się pojawiła no i auto do kasacji. Dobrze, że dziecku się nic nie stało (żona jest w ciąży). Codziennie utwierdzam się w stwierdzeniu, że kierowcy nie mają wyobraźni :/
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Walt
                L&K
                • 2011
                • 1065
                • Seat

Tragedii nie ma, normalne sytuacje jakie można spotkać na naszych drogach jeżdżąc trochę więcej niż byle niedzielny kierowca.
                Ten film powinien być puszczany na kursach na prawko, żeby uświadomić kursantom ilu debili jeździ po naszych drogach i czego z grubsza można się po nich spodziewać.
                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Mickul
                  RS
                  • 2010
                  • 2847

Do tej w Micrze bym podjechał, zajechał drogę i zatrzymał. Osobiście bym nie wytrzymał. :roll:

Komentarz

• krissos
                    Elegance
                    • 2011
                    • 840
                    • Honda
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie wiem czy to będzie pocieszenie ale w niemczech też nie brakuje takich kierowców, a często w stosunku do Polskich kierowców :twisted:
                    "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                    ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Horas91
                      Classic
                      • 2011
                      • 22

Wiele sytuacji na tym filmiku z roztargnienia wynika - dla przykładu skoda która wjechała w dupę...
                      Martwa strefa w lusterku to z kolei pan z Forda
                      Nieumiejętne hamowanie to jest tico na końcu filmu...

Wiele sytuacji to nie arogancja a po prostu zwykłe zagapienie, roztargnienie...

Co nie zmienia faktu, że osoby które zajeżdżają mi drogę a później pokazują środkowy palec... nigdy nie chcą wysiąść z samochodu jak uda mi się je zatrzymać... albo pokazać aby się zatrzymały :diabelski_usmiech

Pozdrawiam

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

r2r, wklejany film w ten temat, nawet dwa razy:

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

Wczoraj musialem wrocic w miare szybko z Poznania wiec wybralem autostrade glownie ze wzgledu na bezpieczenstwo dla mnie i innych uzytkownikow. Predkosc mialem wieksza niz dopuszczalna na autostradzie, ale jak pisalem dlatego wjechalem na autostrade. To ilu debili jezdzi po autostradzie nie da sie opisac. Juz nawet ciezarowki wyjechaly mi "tylko" 2-3 razy. Na odcinku 100km liczba zkretynialych osobowek siegnela apogeum. No kurwa wyjezdzaja ci przed maske i maja w dupie. Predkosc podczas wyprzedzania taka sama, zero przyspieszenia, po prostu sie turla do przodu. Wyprzedzanie zaczyna 500m przed samchodem, ktory chce wyprzedzic, wlacza kierunkowskaz , oczywiscie nawigacja , szyby zaparowane i sobie jedzie. Mrugasz mu swiatlami z daleka, zeby nie wyjezdzal albo zjechal to ci "uprzejmie" kierunkowskaz wlaczy, ze on wyprzedza, bo sie naogladal na tvn turbo albo rtl filmow z niemieckich autoban. I pakuja sie takimi maluchami co silnik ledwo 1l ma albo auto 15letnie i buja nim na wszystkie strony, ale nawet artysci w bmw 7 z silnikiem ponad 3l predkosc wyprzedzania jak w przypadku ciezarowki. Masakraaa! Nie wiem z czego to sie bierze.. czy z zazdrosci, ze ktos jedzie szybciej czy z glupoty czy z niewiedzy, ale ile takiej niewiedzy mozna "miec". Osobiscie tez zdazylo mi sie kilka razy wyjechac komus na lewy pas, ale to w sytuacji gdy dojezdzalem na prawym pasie z duza predkoscia do auta przede mna i zjezdzalem na lewy pas ze wzgledow bezpieczenstwa no i chcialem go wyprzedzic. Tylko, ze w takiej sytuacji but do samego konca i jak najszybciej zjechac z lewego pasa , a zaczyna wyprzedzac we wrzesni a konczy w slupcy.

Komentarz

• r2r
                            RS
                            • 2008
                            • 4721
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

LUKI, dzięki za zwrócenie uwagi. Ja jej nie zwrociłem. Wezbrało takie wkurw..enie że wkleiłem bez wiekszego namysłu.
                            Artur

Komentarz

• sew1981
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2009
                              • 10986
                              • Fiat

widać, że koleś dużo jeździ dostawczakiem, szybko reaguje na szczęście, ale niestety niektórych imbecyli nie udało się uniknąć...jakbym tyle jeździł w jakiejś firmie też bym se zamontował rejestrator

Komentarz

• dwaoka
                                Elegance
                                • 2010
                                • 927

Zamieszczone przez octaviars1
                                Osobiscie tez zdazylo mi sie kilka razy wyjechac komus na lewy pas, ale to w sytuacji gdy dojezdzalem na prawym pasie z duza predkoscia do auta przede mna i zjezdzalem na lewy pas ze wzgledow bezpieczenstwa no i chcialem go wyprzedzic. Tylko, ze w takiej sytuacji but do samego konca i jak najszybciej zjechac z lewego pasa , a zaczyna wyprzedzac we wrzesni a konczy w slupcy.
                                Znaczy się, bałeś się, żeby ci korona z głowy nie spadła, jakbyś zahamował i poczekał chwilę?
                                bkc+dsg

Komentarz

• Lashlo
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1455

Filmik mistrzowski. Jest smiesznie,ale glownie jest TRAGICZNIE.
                                  Co za kierowcy...

Komentarz

• idas
                                    Elegance
                                    • 2006
                                    • 828

Zamieszczone przez octaviars1
                                    (...) Mrugasz mu swiatlami z daleka, zeby nie wyjezdzal albo zjechal to ci "uprzejmie" kierunkowskaz wlaczy, ze on wyprzedza, bo sie naogladal na tvn turbo albo rtl filmow z niemieckich autoban(...)
                                    Przykro mi stary, ale jak dlugo jezdze po Niemczech, tak juz nie spotkalem zadnego kierowce, ktoryby mrugal swiatlami, aby ktos mu spitalal z pasa. To wlasnie takie zachowanie jak twoje jest denerwujace. Stersowanie takim zachowaniem to umnie top-chujnia.
                                    Zreszta polecam poszukac, co bylo przyczyna ze w Niemczech mruganie dlugimi czy trabienie, aby ktos zjezdal z pasa i mial przepuszczac "napalonych, szybszych" kierowcow jest prawnie zakazane.
                                    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• bubuDE
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 763
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

idas, , ja spotykam to mruganie ab und zu. Rzeczywiscie najezdzanie na kogos jest karalne u Szkopow ale kierowcy szybkich aut nadal tak robia.
                                      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Ale u szkopow to ludzie patrza czy nie jedzie cos szybciej lewym, a u nas jak wbije na lewy to lecii bo ON jest najszybszy :idea:

Ten fragment gdzie gosc wyprzedza na skrzyzowaniu i stoi tam patrol to nagram na komorke i jak mnie zatrzymaja to bede pytac czemu takich nie zatrzymuja :twisted:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• LUKI
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5776

Zamieszczone przez Maicroft
                                          Ale u szkopow to ludzie patrza czy nie jedzie cos szybciej lewym

nie tylko tam

Austria, Czechy

tam nie ma tego problemu co u nas

przyspawany do lewego i chuj nie zjedzie :!:
                                          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez LUKI
                                            Zamieszczone przez Maicroft
                                            Ale u szkopow to ludzie patrza czy nie jedzie cos szybciej lewym

nie tylko tam

Austria, Czechy

tam nie ma tego problemu co u nas

przyspawany do lewego i chuj nie zjedzie :!:
                                            U nas jest ten problem, bo .... policja ma to w d.... i nie reaguje
                                            Gdyby posypały sie mandaty (a mozna za to dostac do 500 zl) to i skończyla by sie jazda lewym pasem, a tak policja poprzez swoją biernośc sama zacheca do łamania prawa.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

policja sama jezdzi lewym pasem :!:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• pandzik
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2254
                                                • Seat

Niesamowita kompilacja i to zdaje sie jednego autora! Ma gośc refleks i jest skupiony na jeździe bo ja to w jedno Tico na 100% przywaliłbym centralnie.

Komentarz

• dwaoka
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 927

pandzik, To tico to chyba miało pierwsze w historii awaryjne hamowanie, po którym skończył się lewy hebel.....
                                                  bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...